Home » Research

January 2025
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Research

  1. Penelitian Konsorsium Bakteri Asam Laktat: Pengembangan produk susu fermentasi probiotik dengan bakteri asam laktat indigenous. 2014-2017. Sumber dana : Program Insentif Riset Sinas Kemenristekdikti
  2. Evaluation of the effects of respiration inhibitors on aflatoxin contamination in postharvest peanuts. 2014. Sumber dana : Department of Applied Biological Chemistry Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo
  3. Bakteri Asam Laktat sebagai Ingridient Pangan Fungsional dan Manfaatnya bagi Kesehatan Tubuh. 2014-2017. Sumber dana : Dikti
  4. Asian Microbiome Project. 2009 – sekarang. Riset kolaborasi FTP UGM – AFSLAB -The Asian Federation of Societies For Lactic Acid Bacteria
  5. Pengelolaan Limbah pada Produksi Nata de Coco oleh para Pengrajin di Daerah Istimewa Yogyakarta untuk Mempertahankan Lingkungan yang Ramah. 2015. Sumber dana : BOPTN UGM
  6. Pengembangan Teknologi Produksi Tahu yang Aman dan Awet: Studi Kasus di Pabrik Gama Tahu KP4 UGM. 2015 – 2016. Sumber dana : Dikti
  7. Development of Internationally Standardized Microbial Resources Center to Promote Life Science Research and Biotechnolory” (Research Topic: Biodiversity of Lactic Acid Bacteria). 2011 – sekarang. sponsored by JICA Japan
  8. Molecular identification of lactic acid bacteria producing β glucosidase. 2012. Nite NBRC